Här mäter Plus programledare sina rynkor

Publicerad

SVT:s konsumentredaktion Plus granskar skönhetsprodukten The Solution, som sägs ge dig mindre rynkor. Men när Plus programledare Inger Ljung Olsson dricker kollagenblandningen i två månader blir resultatet något helt annat.

Skönhetsprodukten The Solution har det senaste året marknadsförts av flera kända svenska influencers.

Företaget bakom produkten heter Oslo Skin Lab. På sin hemsida skriver de bland annat att produkten har dokumenterad effekt mot rynkor. Men flera europeiska myndigheter som granskat studierna som företaget lutar sig mot kritiserar de slutsatser som dragits.

Företaget beklagar

Oslo Skin Lab säger i en intervju med Plus att de beklagar att testet inte visade den utlovade effekten, men hävdar att det är sällan som produkten inte har någon effekt.

I videon kan du se resultatet av Plus test.

Vad vill du att Plus ska granska? Skicka in ditt tips här!

Kollagen

Kollagen är ett naturligt förekommande protein i kroppen, som bland annat hjälper till att hålla huden stabil. Äldre personer har mindre kollagen i huden jämfört med yngre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.