Foto: Andreas Hillergren/TT

Jocke missade drömmatch efter biljettbluff

Uppdaterad
Publicerad

Många har råkat ut för problem kring andrahandsbiljetter. Plus har startat en granskning av området, och tipsen har redan börjat rulla in. Här är några av dem.

Klicka här för att dela med dig av din historia – och följ den pågående granskningen

Gordon berättar att han i höstas köpte biljetter till New York Rangers-Boston, men att inga biljetter kom.  

–Jag fick konstiga svar från företaget och insåg de inte hade för avsikt att skicka några biljter. Som tur är lyckades jag köpa nya biljetter, men de första blev jag blåst på. 

Dolda avgifter tillkom 

Även Lena känner sig lurad av samma företag. Hon skulle köpa biljetter till en trollerishow, och hittade biljetter för 900 kronor styck på nätet.  

–Men sedan tillkom en bokningsavgift på 400 kronor per biljett, och när pengarna drogs från kontot lade man även till moms.  

Totalt betalade Lena 1 668 kronor per biljett, medan samma biljetter hos arrangören kostade 695 kronor. Utöver priset reagerar Lena på att biljettsajten där hon köpte sina biljetter var utformad på ett sätt som stressar kunden till köp.

Skäms över att ha gått på bluffen

–Man hetsas med uppmaningar som “nu är det bara två platser kvar” och “skynda, skynda, tio minuter kvar”.  

Lena vill inte ställa upp i bild, eftersom hon skäms över att hon gått på företagets bluff. Men hon vill gärna varna andra.  

–Kanske kan det rädda någon annan från att gå på detta.  

Lena lyckades hursomhelst komma in på evenamanget, trots att det stod en annan persons namn på biljetten. Den turen hade däremot inte Jocke. Hans familj skulle åka på en fotbollsresa och reagerade redan vid köp på att namn och födelsedata inte stämde på vissa av biljetterna.

Nekades entré till drömmatchen

–Det fanns ingenstans att vända sig, men på hemsidan stod det tydligt och klart att det inte spelar någon roll vilket namn som står på biljetten för att komma in. Det står också att man kan sälja biljetten till tredje person utan problem.  

Men väl på plats krävdes legitimation för att få komma in på stadion. Så två av fyra familjemedlemmar kom aldrig in. Efter en hel del strul fick de tillbaka sina pengar, men drömmatchen snuvades de på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Plus granskar andrahandsbiljetter

Mer i ämnet