Lea Kekkonen är besviken att hon inte får pengarna tillbaka för sina andrahandsbiljetter. Foto: SVT

Lea nekas ersättning trots inställd konsert

Uppdaterad
Publicerad

När Ozzy Osbournes Stockholms-konsert ställdes in krävde Lea Kekkonen pengarna tillbaka för de andrahandsbiljetter som hon köpt. Men sajten som förmedlat biljetterna vägrar ersätta henne, eftersom arrangemanget, enligt dem, inte ställts in utan bara flyttats fram.

– Jag tycker det är dåligt. De vet själva att konserten inte blev av, så varför ska de hålla inne mina pengar? säger Lea Kekkonen i Södertälje till SVT:s konsumentredaktion Plus, som granskar handeln med andrahandsbiljetter.  

– Jag siktade in mig på att gå i februari och blir den konserten inställd så måste jag få tillbaka mina pengar.

Vill bestämma själv när hon ska gå på konsert

I september förra året köpte Lea Kekkonen två andrahandsbiljetter till Ozzy Osbourne för totalt 2 539 kronor från biljettsajten Viagogo. Konserten skulle ha hållits i februari i år, men hela Europaturnén sköts upp eftersom sångaren blev sjuk.  

Viagogo menar att Lea inte kan få tillbaka sina pengar eftersom konserten, enligt dem, inte är inställd utan bara framflyttad. Enligt arrangören finns planer på en ny konsert i höst, men något datum är ännu inte spikat.  

– Jag tycker det är dåligt att Viagogo ska bestämma när jag ska gå på konsert. Jag har ingen aning om vad jag gör i höst. Dessutom är jag tveksam till om det alls kommer bli någon konsert, säger Lea Kekkonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Plus granskar andrahandsbiljetter

Mer i ämnet