Kontakta Plusredaktionen med din parkeringsupplevelse. Foto: SVT

”Jag fick böter på en gratisparkering”

Publicerad

Nu inleder Plusredaktionen en granskning av parkeringsböter. Redan har många tips inkommit till redaktionen – bidra du med!

Klicka här för att dela med dig av din historia – och klicka här för att följa den pågående granskningen

Här är några av Plus-tipsarnas berättelser om p-böter:

”Fick böter i Stockholm, men bilen fanns i Blekinge”

Inger skriver: ”Min 88-åriga far fick bot för att hans bil tydligen skulle ha stått felparkerad i Uppsala på nyårsafton. I själva verket stod bilen i Luleå då.”

Anna berättar: ”Min mor fick p-böter hem i brevlådan två gånger på en vecka efter att hennes bil stått felparkerad i Stockholm. Vi menade att nej, den bilen har bara rört sig i Blekinge de senaste 10 åren!? Bad om att få se ett foto. Det var en röd Opel på bilden, lite skillnad mot mammas silvriga Volvo...”

Jenny: ”Jag fick böter trots att jag hade betalat biljett och hade tillstånd att stå på parkeringen. Anledningen var att jag tydligen inte stod inom angiven parkering – det var en grusplan.”

”Jag fick böter på en gratisparkering”

Mirja delar med sig: ”Fick böter på en gratisparkering! :) :) :) Ena hjulparet stod utanför p-rutan ut mot en skog. Jag hade en stor bred bil, så den fick knappt plats ju.”

Geos historia: ”P-bolaget ”glömde” att skicka mig mitt p-tillstånd ock lappade min bil varje dag i en vecka på den plats jag betalade för varje månad. Dom tog dock bort dom när jag klagade!”

Carina: ”Stod lite för långt till vänster tyckte Lapp-Lisan. Skylten var placerad ungefär i mitten av p-rutan. Bilen var inom rutan, ändå fick jag böter. Inga pengar tillbaka!”

Fler historier går att läsa i kommentarstrådarna på Plus inlägg i sociala medier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Plus granskar p-böter

Mer i ämnet