Samsungs senaste smartphone, Galaxy S8, lanserades i mars i år. Foto: AP/TT

Samsung släpper nya Note 8

Uppdaterad
Publicerad

I dag lanserar det sydkoreanska teknikföretaget Samsung sin nya smartphone Galaxy Note 8. Telefonen följer upp det välkända fiaskot med föregångaren Note 7, som förbjöds helt av många flygbolag efter att flera enheter fattat eld och exploderat.

Lanseringen av förra modellen i Galaxy Note-serien, Galaxy Note 7, i augusti i fjol blev ett väl uppmärksammat haveri efter att ett stort antal enheters batterier fattade eld och exploderade. Detta ledde till att Samsung till slut återkallade samtliga exemplar av modellen.

LÄS MER: Samsung stoppar Galaxy Note 7

Problemen fick en mängd flygbolag att helt och hållet förbjuda resenärer att medföra Galaxy Note 7 på deras plan på grund av brandrisken. I början av året bekräftade Samsung att problemen berodde på felande batterier.

LÄS MER: Samsung bekräftar: Batterierna orsakade mobilbränder

Samsungs huvudsakliga konkurrent, amerikanska Apple, väntas släppa en ny version av sitt flaggskepp iPhone innan årsslutet. Samsung behöver dock inte känna sig alltför hotade – enligt ComputerSweden är de fortsatt den största smartphone-leverantören, med en marknadsandel på 22,5 procent mot Apples 12,1 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.