Statistik från Allmänna reklamationsnämnden (ARN) som rör begagnad bil. *För 2018 gäller siffrorna perioden 1 januari till 10 september. **Siffran kan vara låg, eftersom den endast visar ärenden där ARN:s uppföljning är klar. Foto: SVT

Var fjärde ARN-beslut som rör begagnade bilar följs inte

Uppdaterad
Publicerad

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) rekommenderar årligen över 400 bilhandlare att ersätta missnöjda kunder som köpt begagnade bilar. Men i var fjärde fall följer inte bilhandlarna det beslutet.

2016 valde 24 procent av företagen att inte följa ARNs beslut. För 2017 var den siffran 30 procent och hittills 2018 har minst 23 procent av företagen valt att strunta i att kompensera sina kunder.

Källa: Allmänna reklamationsnämnden

Plus granskar bilproblem

Har du också hamnat i biltrubbel? Tipsa Plusredaktionens reporter och hjälp oss kartlägga konsumenternas problem med köp av begagnad bil!

Resultatet kommer ni att kunna följa löpande här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Plus granskar bilproblem

Mer i ämnet