Viagogo menar att kunder som inte vill vänta på en framflyttad konsert kan sälja vidare sina biljetter. Foto: SVT

Viagogo: ”Biljetterna fortsätter vara giltiga”

Uppdaterad
Publicerad

Om ett evenemang skjuts fram så förlängs oftast biljetternas giltighetstid. Om kunden inte vill använda sina andrahandsbiljetter kan de säljas vidare, svarar biljettsajten Viagogo efter kritik om att företaget inte ersatt biljetter till Ozzy Osbournes inställda Stockholms-konsert.

– Vi tillämpar samma policy som arrangören om ett evenemang skjuts fram, skriver Viagogos pressavdelning till SVT:s konsumentredaktion Plus, som granskar handeln med andrahandsbiljetter

– Biljetterna gäller vanligtvis även för det nya datumet.

”Konserten är inte inställd, bara framflyttad”

Enligt arrangören finns planer på en ny konsert i höst, men något datum är ännu inte spikat. Och Lea Kekkonen i Södertälje, som betalat över 2 500 kronor för två biljetter till den Ozzy Osbourne-konsert som skulle hållits den 22 februari i år, vill inte vänta till hösten. Hon vill ha tillbaka sina pengar nu.  

Hos arrangören kan kunder som köpt förstahandsbiljetter få tillbaka biljettpriset. Men Viagogo menar att de inte kan betala tillbaka kostnaden för Lea Kekkonens andrahandsbiljetter eftersom arrangemanget enligt dem inte är inställt, utan bara framflyttat. 

”Biljetterna kan säljas vidare”

– Om kunden inte längre vill använda sina biljetter så kan de lätt sälja dem till en annan köpare på vår eller någon annan biljettförmedlares sajt, skriver företaget. 

Enligt Konsumentverkets tolkning bör alla kunder som har en giltig biljett åtminstone få tillbaka biljettens ordinarie pris ifall evenemanget ställs in – oavsett om man köpt biljetten i första- eller andrahand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Plus granskar andrahandsbiljetter

Mer i ämnet