Landsbygden – ett uttalat valfokus för både KD och C

Publicerad

Kristdemokraterna vill inför valet i september lägga stort fokus på frågor som berör landsbygden. Det är väljare de kommer få konkurrera med Centerpartiet om.

– Vi har presenterat politik i det här området under många års tid som inte har väckt särskilt mycket uppmärksamhet, säger partiledaren Ebba Busch (KD).

När Kristdemokraterna i helgen inviger sina ”KD-dagar” så vill partiledare Ebba Busch att det ska göras med fokus på landsbygden.

Partiet vill bland annat diskutera vargfrågan, EU:s vapendirektiv och skogsrätten. Frågor som man tror ska attrahera folk på landsbygden.

Men de får konkurrens av ett annat parti som riktat in sig på samma målgrupp, Centerpartiet.

– För Centerpartiets del så är det här hemmaplan, vi har landsbygden i vårt DNA. Det handlar om sänkta kostnader att kunna bo och verka. , säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Se mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.