Det var i anslutning till Sperlingsgatan i Halmstad som skottlossningen inträffade. Foto: Rickard Widgren/SVT

Ung man skjuten i benet i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer kontaktade polisen under söndagskvällen om en skottlossning i centrala Halmstad. En man i 20-årsåldern hade skjutits i benet.

Larmet kom till polisen strax efter klockan 20 på söndagskvällen. Flera personer kontaktade då polisen om en skottlossning i centrala Halmstad.

När polisen åkte ut till platsen påträffades man med en skottskada på Sperlingsgatan.

– Vi fick en plats och där fanns ett person som tagits till sjukhus, sade Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid midnatt.

Skottskada i benet

Mannen ska vara i 20-årsåldern och har, enligt polisen, skjutits i benet. Han uppges vara lindrigt skadad och kommer troligen att skrivas ut från sjukhuset under måndagen.

– Vi planerar att prata med honom igen under dagen och även fortsätta att knacka dörr i området, säger Lars-Gunnar Perlinger, tillförordnad chef för grova brott-roteln i Halland, under måndagsförmiddagen.

Söker två personer

Polisen har hört flera vittnen som befann sig i området i samband med skottlossningen. De har även gjort en kriminalteknisk undersökning och då hittat en hylsa på platsen.

En förundersökning om försök till mord har inletts och två män har anhållits i frånvaro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.