Foto: Polisen/TT

17-åring åtalas för dråpförsök på parkering

Uppdaterad
Publicerad

En 17-åring åtalas för dråpförsök efter att han ska ha knivhuggit en 20-årig man på en parkering utanför en mataffär i Karlshamn. Offrets mamma som satt i bilen rusade ut och försökte stoppa bråket.

Det var i början av maj som de inblandade drabbade samman på en parkering till en mataffär i Karlshamn. I polisens förundersökning framkommer att de ska ha känt till varandra och hamnade i bråk efter en ordväxling.

I förhör berättar offret att 17-åringen tog stuptag runt hans hals, tar fram en kniv och försöker hugga honom i magen och bröstet. Offrets mamma som satt i bilen på parkeringen rusade ut för att stoppa bråket.

Knivhugg på armar

Han lyckades värja sig från huggen mot magen men fick skador på armar och ben.

Senare under natten greps 17-åringen som förnekar brott. Han har en annan bild av händelseförloppet och menar att det var 20-åringen som hade kniven och att han försökte skydda sig från att bli knivhuggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.