Hör Oliver Flink berätta om sitt bostadsköp. Foto: SVT

Oliver Flink, 19, köpte bostad: ”Många steg för högt i pris”

Publicerad

För snart tre månader sen flyttade 19-årige Oliver Flink in i sin första egna lägenhet i centrala Karlskrona. Men att hitta en lägenhet var inte helt enkelt, då det råder hög konkurrens på bostadsmarknaden.

Det råder brist på bostäder i Blekinge. Det visar en analys som länsstyrelsen gjort. Bland de grupper som har svårast att hitta en bostad finns unga förstagångsköpare, studenter och nyanlända.

En som bryter mönstret är Oliver Flink, som för drygt tre månader sen köpte sin första bostadsrätt.

– Jag fick leta ett tag. De flesta lägenheter som kom ut steg för högt i pris, och då blev det svårt för mig att kunna köpa dem. Till slut hittade jag den här lägenheten som jag kunde renovera, säger han.

Sparade pengar inför bostadsköpet

För Oliver Flink var det viktigt att hitta en central bostad med en rimlig månadsavgift.

Tror du att många i din ålder har råd att köpa en bostad?

– Det tror jag kanske inte. Jag har jobbat i ett år nu och sparat undan pengar. Jag har även snälla föräldrar som har sparat i fonder och så, vilket har hjälpt mig mycket. Det är jag tacksam för, säger Oliver Flink.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.