Foto: Patric Söderström/ TT

Två män häktade för flera grova brott

Uppdaterad
Publicerad

Två 27-åriga män från Olofström häktades i dag misstänkta för grov misshandel, utpressning, övergrepp i rättsak och människorov. Fyra personer misstänks totalt för inblandning.

Brotten ska ha begåtts en kväll för drygt en månad sedan i Olofström.

Kammaråklagare Lena-Marie Bergström vid åklagarkammaren i Karlskrona är mycket förtegen och säger att det råder förundersökningsekretess och att flera personer kan vara inbladade.

– Ytterligare två personer sitter anhållna, men jag har ännu inte tagit beslut om jag ska begära de personerna häktade, säger Lena-Marie Bergström.

Mobilerna har beslagtagits

27-åringarna som under eftermiddagen ställdes inför häktningsdomaren greps tidigt i tisdagsmorse och har sedan dess suttit anhållna.

Handlar det här om någon större härva?

– Det kan jag ännu inte svara på, men vi har beslagtagit de nu fyra aktuella personernas mobiler och vi får se vad vi hittar där, säger Lena-Marie Bergström.

Enligt Lena-Marie Bergström finns det en målsägande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.