Foto: Karlshamns kommn

Skräpstädning vid Karlshamns kust – 460 kilo insamlat

Uppdaterad
Publicerad

Nästan ett halvt ton skräp har i år samlats in kring Karlshamns öar, stränder och havsnära promenadstråk. Nu ska även Mieån rensas från skräp under senhösten.

Under sommaren och hösten har Karlshamns kust rensats från skräp och totalt blev det 460 kilo. Projektet ”Ren kust” genomförs av Karlshamns kommun med stöd av Naturvårdsverket.

– 75 procent av allt skräp vi hittar är plast, säger Leif Mattisson, arbetsledare på Resurs i Blekinge, på Karshamns kommuns hemsida.

Projektet påbörjades förra året och då samlades 800 kilo skräp ihop. Syftet är att få bort plats och skrot från vattnet och naturen som i sin tur kan leda till lidande för många djur.

Eftersom det fortfarande finns pengar kvar i projektet för i år kommer nu även Mieån att städas under senhösten.

Platserna som rensats från skräp är Östra Bokö, Fölsö, Bockö, Strandpromenaden, Stärnö-Boön, Kastellet/Frisholmen, Drösebo och Kofsa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer