Sunnadalskolan i Karlskrona, som Agenda besökt, ligger i ett utsatt område men får trots det mindre pengar i år än förra året. Foto: SVT/Martin Lundberg

53 elever har slutat på skolan sedan terminsstart

Uppdaterad
Publicerad

Sunnadalsskolan i Karlskrona har ett stort in- och utflöde av elever. Sedan terminsstarten i augusti har 31 elever börjat och 53 slutat. Förra året hade man sammanlagt över 200 in-och utskrivningar av elever.

Att skolan har en hög omsättning av nyanlända elever är något som påverkar skolan, lärarna och hela området. Detta rapporterar P4 Blekinge.

– Jag brukar säga att det är mitt fredagsnöje. Se hur många barn som är på väg in, hur många finns i klasserna, vilka ska utvisas, finns det någon som ska flytta? Vad vet vi egentligen?, säger Jessica Berg, rektor på Sunnadalskolan.

Påverkar eleverna

Just nu går det 419 elever på skolan. Men när det siffran ändras är bara en tidsfråga. I fjol byttes nästan hälften av barnen ut på skolan, på grund av utvisning eller flytt till annan kommun.

– Vi skapar ju en relation med varje elev och så blir det ett uppbrott. Framförallt märks det hos nyanställda lärare som är med om de här uppbrotten för första gången. De kommer till mig och säger ”Nej, vi måste göra något.” Det är ju en förtvivlan, säger Jessica Berg.

Rektorn säger att situationen är något som påverkar eleverna mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.