Åkessons hem attackerat

Uppdaterad
Publicerad

Jimmie Åkessons hem attackerades i går kväll, skriver Expressen. ”Värsta attacken hittills på huset i går kväll”, skriver SD-ledarens sambo Louise Erixon på Facebook.

”Värsta attacken hittills på huset i går kväll och denna gång ville de (förutom att täcka fasaden och bilen med ägg och smälla raketer) även komma in i huset. Fattar verkligen inte hur man kan göra så...”, skriver Åkessons sambo i ett Facebook-inlägg.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge bekräftar för tidningen Expressen att attacken skett.

– Jag har hört att detta ska ha hänt, ja, men jag har inga detaljer.

Var inte hemma

Jimmie Åkesson och hans sambo bor i Sölvesborg, men enligt uppgifter till Expressen ska han inte ha varit hemma när hans bostad attackerades.

– Vi känner till händelsen, säger Ewa-Gun Westford presstalesperson för polisen i Region Syd.

– Det här blir nu en fråga för Säpo eftersom Jimme Åkesson står under Säpobeskydd och vi kommer inte att uttala oss.

Ser allvarligt på det

Och Säpo ser allvarligt på det hela.

– När det gäller hot mot våra skyddspersoner och den centrala statsledningen så ser vi mycket allvarligt på det, säger Karl Melin vid Säkerhetspolisens presstjänst, till TT.

I nuläget kan polisen inte berätta mer om händelsen, men en polisanmälan har upprättats. Säkerhetspolisen arbetar också med utredningen.

– Vartefter polisen jobbar vidare med ärendet för att bringa klarhet i vad som inträffat exakt så får vi se om vi blir mer inkopplade eller inte, säger Karl Melin vid Säpo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.