Jonas Fries och Ingela Nolte tävlar i swinrun. Foto: Daniel Falck

Äkta par – och swimrunfantaster

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Fries och Ingela Nolte är inte bara ett par till vardags, de har nämligen fastnat för swinrun, där de tävlar tillsammans. Paret vann förra året Karlskrona Swimrun och har även kvalificerat sig till inofficiella VM i Stockholm i september.
-Det är jättehäftigt och spännande. Det är lite svårt att förstå, samtidigt som vi faktiskt har förtjänat det också, säger Ingela Nolte.

Swimrun är en snabbt växande sport som går ut på att deltagarna tar sig fram längs en snitslad bana genom att växla mellan löpning och simning.

-Det som gör att vi gillar den är närheten till naturen, du får träna hela kroppen samtidigt som du får en helhet med både upplevelse och bra träning, säger Jonas Fries.

Laddar inför Kustjagaren

Totalt har de deltagit i 20 swimruntävlingar runt om i landet och just nu laddar de inför helgens upplaga av Kustjagaren i Karlskrona. Och formen är sånär som god.

-Den är väl god, Ingela har haft problem med ett inflammerat öra men det påverkar nog inte formen så det känns bra, säger Jonas Fries.

Nu tycker paret att fler borde testa på swimrun.

”Ta kontakt med folk på sociala medier”

-Tipset är att skaffa en enkel våtdräkt, det finns begagnatmarknad man kan köpa på. Och ta kontakt med folk på sociala medier och fråga hur man gör – det finns massvis med grupper och man kan få hur mycket information som helst. 

-Vi har en fantastisk natur och skärgård här i Karlskrona så det är bara att ut och köra mellan öarna, säger Jonas Fries.

I september är det dags för VM – då de ska delta i tävlingen Ö till Ö, som avgörs Stockholms skärgård. De ska då ta sig genom en bana på 7,5 mil och bland annat simma mellan tjugosex öar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Karlskrona

Mer i ämnet