Polisen vill  nu uppmana äldre personer att vara försiktiga och aldrig skicka pengar till okända kontakter. Foto: Arkiv. Per Larsson / TT

Anmälan: Romansbedragare lurade Blekingekvinna på mångmiljonbelopp

Uppdaterad
Publicerad

Den äldre kvinnan i västra Blekinge trodde att hon hjälpte en okänd man i behov av pengar.

I flera år skickade hon därför stora belopp utomlands – i hopp om att en dag få träffa mannen i verkligheten.

Nu är han polisanmäld och miljontals kronor försvunna.

Blekingepolisen utreder nu det misstänkta romansbedrägeriet. Enligt anmälan kom den äldre kvinnan i kontakt med mannen via internet.

Mannen utgav sig för att vara förmögen och jobbade på oljeriggar runt om i världen. Han hade dock hamnat i en situation där han inte kom åt sina pengar och bad kvinnan om ekonomisk hjälp – något han också fick.

Bedrägeriet ska ha pågått under flera år och sammanlagt handlar det om mångmiljonbelopp som kvinnan skickat utomlands.

Skyllde på trasiga flygplan

Vid ett flertal tillfällen ska mannen ha lovat att komma till Sverige för att träffa kvinnan. Men varje gång kom bortförklaringar om helikoptrar och flygplan som gått sönder – vilket gång på gång ledde till inställda resor. 

Polisen är mycket förtegen om utredningen, men säger att romansbedrägeri är väldigt vanligt och att detta fall följer samma mönster som de flesta kända fall.

Polisen vill  nu uppmana äldre personer att vara försiktiga och aldrig skicka pengar till okända kontakter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.