Det är viktigt att dricka mycket. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Äldreboende rustar med fläktar inför värmen

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra sommarens hetta, har nu flera äldreboenden i Karlskrona kommun förberett med extra fläktar för att dagens värmetopp ska gå att hantera.

Anna Gyldén Stray, avdelningschef för särskilt boende på Karlskrona kommun, berättar att efter förra årets värme så har man rustat upp för att det ska bli bättre i år.

– Kommunen har sett över ventilationerna på de boenden som hade varmast lokaler. Vi har köpt in fläktar så de inte ska stå tomhänta när fläktarna tar slut på marknaden, säger hon.

På Rosengårdens boende på Gullberna i Karlskrona, hade de äldre en väldigt varm sommar förra året. Därför är man i år glad för att det har köpts in extra fläktar så att värmen inte ska slå lika hårt.

– Förra sommaren var det många som hade svårt att sova, säger Tina Hedström, undersköterska på hemmet.

Sandra Olander, enhetschef för korttidsboendet Rosengården i Karlskrona, och undersköterskan Tina Hedström. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Göran Johansson bor på hemmet för att rehabilitera sitt nyopererade knä.

– Jag  har inte lidit av det, jag har alltid tyckt om att vara ute i solen och tycker om att vara på sjön, säger han.

Göran Johansson Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.