Foto: Cecilia Ekströmer/SVT

Berusad Blekingeadvokat ringde klient från fest

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i natten har advokaten alkoholpåverkad ringt upp en klient för att diskutera ett pågående mål. Blekingeadvokaten får nu en anmärkning från Advokatsamfundet.

Advokaten i Blekinge medger att han befann sig på en fest och var alkoholpåverkad när han ringde upp en klient för att diskutera ett pågående LVU-mål gällande klientens barn.

Klockan var 01 på natten när advokaten från en fest ringde upp klienten. Enligt anmälan ska andra personer också ha kunnat höra samtalet, något som advokaten själv förnekar. Enligt anmälan har advokaten varit uppenbart påverkad.

Advokaten i Blekinge får nu en erinran av Advokatsamfundet för att ha handlat i strid med god advokatsed. Advokaten själv vidgår att det har varit olämpligt att ringa vid denna tidpunkt, men menar att han inte gjort sig skyldig till något sekretessbrott eller i övrigt brustit i sina förpliktelser gentemot klienten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer