– Det var överraskade och roligt att jag valdes till årets bästa lärare, säger Anette Evertsson på Rödebyskolan i Karlskrona. Foto: Magnus Evertsson

Anette blev årets lärare i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

– Det var väldigt överraskande. Men det är ju ett kvitto på att man gör något som är bra, säger Anette Evertsson, lärare på Rödebyskolan som utsetts av eleverna till  Karlskrona kommuns bästa lärare. 

Varje år uppmärksammar Lärargalan förebilder inom läraryrket. Då har eleverna en chans att berätta vad de uppskattar i sin undervisning.

– Det känns jätteroligt, det var många på jobbet som var nominerade och jag blev ju uppmärksammad av en kollega att jag också blivit det., säger Anette Evertsson.

För att kunna vinna måste eleverna skicka in en motivering till varför just deras lärare ska vinna.

Elevernas motivering

”Många av oss har bara känt Anette i mindre än två år, men hon är en självklar nominering. Anette motiverar oss och hon är inte rädd för att berömma klassen när vi behöver en push mot målet. Trots vår tacksamhet är vi dåliga på att berömma Anette tillbaka. Därför vill vi, ta tillfället i akt och uppmärksamma hur fantastisk vår mentor är. Anette skapar en hemtrevlig miljö i klassrummet, men främst är hon bra på att skapa en känsla av trygghet och respekt bland oss elever.”

– Jag jobbar mycket med relationer genom att skapa trygghet i klassrummet. Jag kommer fortsätta jobba som jag gör, det blir ju bra, säger Anette Evertsson. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer