Den här förödelsen lämnade inbrottstjuvarna efter sig vid det förra inbrottet i mars. Foto: Privat

Ännu ett inbrott på Ehrensvärdska gymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Ehrensvärdska gymnasiet i Karlskrona har återigen drabbats av inbrott. Inbrotten har varit så många på skolan så rektorn har tappat räkningen på vilken gång i ordningen det är.

Någon gång mellan klockan 17 i fredags och klockan 9 i söndagsmorse slog inbrottstjuvarna till. Ett 15-tal dörrar bröts upp och personaldatorer i lärarnas arbetsrum har stulits.

– Jag vill inte uppge hur många datorer som stulits eftersom det just nu pågår en brottsplatsutredning, säger rektor Johan Melin.

Han är båda arg och ledsen över att skolan nu drabbats av ytterligare ett inbrott.

Tappat räkningen

– Jag har tappat räkningen på hur många inbrott vi haft. Varje gång vi haft inbrott skapar det så mycket merarbete och påverkar naturligtvis undervisningen. Eftersom det pågår en brottsplatsundersökning är delar av skolan nu avstängd så vi måste pussla om verksamheten, säger Johan Melin.

Finns det någon som sett eller hört något under helgen?

– Nej, inte vad jag vet. Men det brukar det aldrig göra vid den här typen inbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.