Varje vecka har åskådare kommit till Brunnsparken i samband med bönestunderna – både de som vill visa sitt stöd och de som vill visa sitt missnöje. Foto: SVT

Ansökan: Vill flytta fredagsbönen till Brunnsparken – igen

Uppdaterad
Publicerad

Islamiska kulturföreningen har återigen ansökt om att hålla fredagsbön i Brunnsparken efter att deras nuvarande lokal stängt av coronaskäl.

Under augusti och september höll Islamiska kulturföreningen i Ronneby sina fredagsböner i Brunnsparken, för att kunna hålla avstånd under corronapandemin. Fredagsbönerna väckte starka känslor och debatterades i lokala medier.

I slutet av september flyttade bönerna till en ny lokal i det gamla sockerbruket. Nu har föreningen återigen ansökt om att få hålla fredagsbönerna i Brunnsparken vilket Sydöstran var först med att berätta.

Ansökan ska ha lämnats in till Polisen innan regeringen under måndagen gick ut med hårdare restriktioner gällande allmänna sammankomster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.