Nyblivne pappan Aram Harut håller sin dotters hand. Foto: Privat

Här är årets första bebis i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 03.01 välkomnade Hripisme och Aram Harut sin första dotter och Blekinges första bebis för i år till världen.

– Vi är jätteglada och det känns väldigt bra att börja året med en liten flicka, säger Aram Harut.

Mamma Hripisme Harut och pappa Aram Harut har två söner sedan tidigare och väntade nu spänt på sitt nästa barn, som de hoppades skulle bli en flicka. En minut över tre föddes hon och blev då också Blekinges första bebis på det nya året, något som Sydöstran var först med att berätta om.

Lugnt firande

Barnet var planerat att komma mellan 25 december och 5 januari. Och för familjen blev det ett lugnt nyårsfirande ifall något skulle hända.

– Vi hann fira lite nyår sen skulle vi gå och lägga oss men så fick vi åka till BB. Här hade personalen glasögon där det stod gott nytt år på. Så det kändes roligt att vi kom först då, säger Aram.

Alla mår bra

Familjen är fortfarande kvar på BB och kommer vara där tills imorgon. Men hittills har allting gått bra.

– Både min fru och dotter mår jättebra. Vi ville gärna att hon skulle födas nu i januari. Det känns roligt och en bra början av det nya året, säger Aram.

Vad flickan ska heta vill han dock inte berätta ännu. Det vill familjen hålla för sig själv ett tag till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.