Foto: Privat

Julen smög sig på – misstänkt pepparkaksdeg i brödet

Publicerad

I Karlskrona gjorde en person en oväntad upptäckt när han skulle rosta sitt bröd – i flera av brödskivorna tror sig han ha hittat pepparkaksdeg. Men enligt brödtillverkarna är det omöjligt.

Det var när kunden, som hörde av sig till SVT Nyheter Blekinge, skulle rosta sitt bröd som han fick sig en överraskning.

– Jag rostade först fyra brödskivor, men då såg bröden ut som vanligt. Men när jag skulle ta ett femte så såg jag att det var något konstigt. Och resten av brödskivorna i brödpåsen såg likadana ut, säger han.

På brödskivorna fanns något brunt, efter att han hade luktat på det var han övertygad om att det var pepparkaksdeg.

– Jag är helt säker på det. Hela grejen är ju väldigt udda och märklig, säger han.

”Det är inte pepparkaksdeg”

Skogaholms presskontakt Sofia Liljefors Edlund menar däremot att det inte kan vara pepparkaksdeg.

– Det är inte pepparkaksdeg, då den görs på en annan linje än rostbrödet och vörtbrödet.

Däremot menar Sofia Liljefors Edlund att ett misstag har skett, men att det är högst ovanligt att sådant inträffar i samband med att brödet bakas.

– I bageriet bakas många olika bröd på samma baklinje och mellan byte av brödsort rengörs linjen. I detta fall tycks en liten bit av en vörtbrödsdeg olyckligtvis ha blivit kvar när vi bytt från bak av vörtbröd till rostbröd, och därmed hamnat i det ljusa brödet. Detta är mycket sällsynt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer