Hör Mats Berggren, vaccinsamordnare Region Blekinge, förklara varför de som tackat nej till Astras nu erbjuds annat vaccin i klippet ovan. Foto: SVT/Lucas Sjögren

Äldre som vägrat Astra Zeneca erbjuds annat vaccin

Uppdaterad
Publicerad

Den som är 65 plus och vägrat att vaccinera sig med Astras vaccin har hittintills inte fått något annat vaccin. Men från och med fjärde augusti kommer Astra-vägrare att erbjudas Moderna eller Pfizers vaccin istället.

Anledningen till att Region Blekinge nu öppnar upp möjligheten för de som tackat nej till Astra Zenecas vaccin är vaccintillgången.

– Nu har vi kommit så långt i vaccinationsprocessen att vi nu kan börja släppa på den här gruppen. Astras vaccin har helt enkelt spelat ut sin roll, säger Mats Berggren, vaccinationssamordnare Region Blekinge.

Bokning öppnar i augusti

För den som är 65 plus och väntat med att vaccinera sig kan från och med den fjärde augusti boka en tid på 1177.se precis som övriga vaccinationsgrupper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.