• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en transformatorstation i Harsprånget i Jokkmokks kommun. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer här

Foto: TT/SVT

Beslut om kidnappningsåtal dröjer

Publicerad

Tidigast i nästa vecka fattar chefsåklagare Anne Williamsson beslut om hon ska väcka åtal mot den man som misstänks för att ha planerat en kidnappning av en hög tjänsteman i Karlskrona kommun. Flera beslag har skickats för teknisk analys.

Det var i slutet av maj som SVT Nyheter Blekinge kunde avslöja att en hög kommunal tjänsteman tvingats fly kommunen och leva på hemliga adresser under flera veckors tid. Bakgrunden var ett tips till polisen som angav att en mansperson hade långtgående planer på att kidnappa och misshandla tjänstemannen.

Skälet skulle vara missnöje med hur kommunen agerade i samband med den åttaåriga flickan Yaras död.

Inväntar svar

Mannen är nu misstänkt för förberedelse till människorov, vapenbrott samt narkotikabrott och hela utredningen av det känsliga ärendet är omgärdad av sträng sekretess.

– Det jag kan säga är att jag inväntar svar från den tekniska analys som ska göras innan jag fattar beslut om hur vi går vidare, säger chefsåklagare Anne Williamsson.

Tidigast i nästa vecka väntas besked om det blir ett åtal mot mannen.

SVT Nyheter Blekinge har varit i kontakt med den hotade tjänstemannen som nu är tillbaka i tjänst, men som inte vill kommentera situationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Yara

Mer i ämnet