Dödsskjutningen skedde den sjunde september 2015. Bilden på vapnet är hämtad ur polisens förundersökning. Foto: SVT/Polisen

Åtal för vapenbrott närmar sig

Publicerad

En man i 40-årsåldern är fortfarande misstänkt för grovt vapenbrott efter dödsskjutningen av 21-åriga Emmeli Olsson förra hösten.

Mannen satt länge misstänkt för mord på kvinnan, men åtalet lades ner då det inte gick att utesluta att det var kvinnan själv som avlossade skottet i en tragisk skjutolycka. Men inom ett par veckor ska åklagare Ulrika Grenerfors ta ställning till åtal gällande grovt vapenbrott mot mannen.

– Misstanken mot 40-åringen kvarstår, och ärendet är ute på delgivning nu. Det är fortfarande vissa delar som behöver kompletteras, säger Ulrika Grenerfors.

Tidigare har även en man i 60-årsåldern varit misstänkt för grovt vapenbrott i ärendet, men misstankarna mot honom har avskrivits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#falletemmeli

Mer i ämnet