– Det fanns inga tvivel. Jag hade flera andra personbilar bakom mig och om bilen hade tagit sig förbi mig hade det kunnat sluta illa, säger Andreas Ross, som jobbar på ett åkeri i Kalmar. Foto: Privat

Åtalas efter vansinnesfärd – stoppades av lastbil

Publicerad

En 32-årig narkotikapåverkad man utan körkort höll hög hastighet och prejade bland annat en personbil på E22 i somras. Färden stoppades då han körde mot färdriktningen mötte en lastbil.

Det hela inträffade den 25 juli i år och 32-åringen åtalas nu för bland annat grov vårdslöshet i trafik eftersom han enligt åtalet visade uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom.

I uppåt 130 kilometer i timmen ska mannen, med den bil han körde, prejat en annan bil så den skrapades upp på vänstersidan. Därefter fortsatt färden på E22:an västerut i hög fart och kör om ytterligare bilar på insidan.

Detta uppmärksammades av en polispatrull som valde att följa efter.

Hade hasch och tabletter

Vid Hasslörondellen valde 32-åringen att köra mot färdriktningen då stoppades färden av en mötade lastbil, vilket SVT Nyheter Blekinge tidigare berättat om.

32-åringen visade enligt polisens förundersökning tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad och han hade även med sig hasch och narkotikaklassade tabletter. I bilen fann polisen ett basebollträ, varför föraren nu också åtalas för brott mot knivlagen.

Han erkänner vårdslöshet i trafik men förnekar grovt brott och hävdar att han blev rädd när han såg polisen. Han menar att omkörningarna skedde i 60 kilometer i timmen. Han förnekar drograttfylleri men erkänner narkotikabrott.

Åtalet i dag är bara ett i raden som väckts mot 32-åringen den senaste tiden. I somras stoppades mannen vid flera tillfällen i samband med olovliga körningar där han också misstänks ha varit påverkad av droger och mediciner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.