Amanda Ilestedt, mittback landslaget i fotboll. Foto: SVT

Backstjärnan Ilestedt laddar om i Sölvesborg

Publicerad

Efter sitt första halvår utomlands är Amanda Ilestedt nu hemma i Sölvesborg över jul och nyår, för att ladda batterierna inför kommande säsong med det nya laget i Tyskland.

– Det känns jätteskönt att få komma hem en sväng och vara tillsammans med min familj, säger Amanda Ilestedt.

Efter åtta år med spel FC Rosengård lämnade Amanda tryggheten i Sverige för att testa vingarna i det tyska laget Potsdam.

- Det var verkligen ett steg i rätt riktning. Jag kände att jag behövde det för att kunna utvecklas, berättar hon.

Fått tränarens förtroende

I det nya laget spelar Amanda mittback, men även ytterback, vilket är en ny position för henne. Laget har inte förlorat någon match än så länge men har spelat lika i en del matcher och ligger just nu fyra efter halva serien.

Ilestedt har själv gjort ett mål och hon har fått stort förtroende av tränaren. Men hon tycker inte att det är samma sak att spela utomlands som att spela i Sverige.

- Jag tycker framförallt att det är farten i spelet som är den största skillanden. Det går både snabbare och är ett rakare spel. Det passar mig mycket bättre, säger hon.

”Kan inte tänka mig något annat”

Amanda Ilesetdt var bara sex år gammal när hon började spela fotboll i sin hemstad Sölvesborg och hon har alltid drömt om att bli fotbollsproffs. Det har alltid funnit en drivkraft i henne att alltid ge lite extra, utvecklas och bli bättre.

- Jag har alltid drömt om att spela högre upp och att få utvecklas, det känns helt rätt och jag kan inte tänka mig att göra någonting annat, säger hon.

Nu vilar hon upp sig hemma i Sölvesborg tillsammans med sin familj, men ska snart åka tillbaka till Tyskland igen. Där kommer hon att fortsätta sträva efter sin dröm.

- Jag vill ta mig in som ordinarie i landslaget, det har alltid varit en dröm att spela från start och vara en tongivande spelare där, avslutar Amanda Ilestedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.