Vägg rasade över flicka i Karlshamn – anmälan upprättad

Uppdaterad
Publicerad

En tvåårig flicka vårdas på sjukhus med livshotande skador efter att ha träffats av en vägg som rasat i Karlshamns kommun. Efter händelsen har en anmälan om vållande till kroppsskada upprättats.

Larmet om olyckan inkom strax efter klockan 11 på lördagen. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Enligt polisen ska olyckan ha inträffat i anslutning till en bostad.

Flickan som träffats av väggen fördes först med ambulans till sjukhus i Kristianstad men transporterades under lördagen vidare till Lunds universitetssjukhus.

Enligt Region Skåne har barnet livshotande skador.

Utreder om brott kan misstänkas

Under måndagen meddelar polisen att en anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, något som BLT var först med att berätta.

Enligt inre befäl vid polisen i Karlskrona betraktas händelsen fortfarande som en olycka, men en brottsrubricering krävs för att man ska kunna utreda ärendet.

– Vi utreder om något brott kan ha begåtts genom förhör med vittnen och inblandade, samt genom en teknisk undersökning, säger Johan Berntsson, förundersökningsledare vid Blekingepolisen. 

Enligt de uppgifter som inkommit till polisen under måndagsförmiddagen är skadeläget oförändrat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.