Elever från 15 skolklasser och förskolor i Karlskrona kommun ställer nu ut sina konstverk i centrala Karlskrona. Ludwig Söderberg och Irmelin Scheutz från Rosenfeldtsskolan är några av de som deltar. Foto: Towe Olsson/SVT

Barnens konstverk fyller tomma skyltfönster i centrum

Publicerad

En annorlunda konstrunda på bästa skyltläge. Så beskrivs skyltfönsterutställningen som nu har tagit plats i centrala Karlskrona.

All konst är gjord av elever från Karlskronas skolor.

– Det känns lite nervöst vad folk kommer att tycka, men det är ändå väldigt kul att vara med, säger Irmelin Scheutz som går i klass 5A på Rosenfeldtsskolan.

Totalt är det 15 skolklasser och förskolor i Karlskrona kommun som bidrar med egengjorda konstverk som nu visas i skylfönster på Trossö.

”Jobbar för en levande stadskärna”

Eleverna har jobbat med konstverken sedan i höstas och i samarbete med bland annat kommunen och Karlskrona city visas verken nu upp för allmänheten.

– Vi jobbar för en levande stadskärna och vill ge barnen en möjlighet att ställa ut på bästa skyltläge, säger Anneli Robertsson, näringslivsutvecklare på Karlskrona kommun.

Utställningen pågår till och med den 15 februari.

Se några av verken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.