Barnens påskbesvikelse – blev utan godis på äggjakten

Uppdaterad
Publicerad

Torsdagens äggjakt i Brunnsparken blev en publik jättesuccé – men många mindre barn fick gå hem utan godisfynd. Samtidigt hjälpte vuxna till att fylla andra barns kassar till brädden med påskgott.

Till dagens världspremiär av påskäggsjakten hade arrangörerna räknat med att några hundra påsklovslediga barn skulle ge sig ut på jakt efter de 3 000 godisägg som placerats runt om i Brunnsparken.

Men när jakten inleddes i dag på förmiddagen var det i stället drygt 2 500 personer som konkurrerade om godiset.

För många blev det en lyckad dag – vissa kunde fylla hela kassar med godsaker.

För andra blev jakten en besvikelse – flera mindre barn hann aldrig hitta några ägg innan parken var länsad på godis.

I sociala medier fick SVT Nyheter Blekinge omgående flera kommentarer om att besvikelsen var stor hos de barn som blev utan.

”Tanken var god, men upplägget måste vara annorlunda, stor besvikelse hos många barn som fick inget alls”, lyder en reaktion på initiativet.

”Tar åt oss av kritiken”

Och arrangören Richard Frostdahl – som också han fick ta emot kritik efter arrangemanget – säger sig förstå att de barn som tomhänta fick vända hem kände sig snopna.

– Det är klart att den som blir utan kan känna sig ledsen. Vi ville göra något bra för barnen i Ronneby och då känns det tråkigt när det blir så här. Vi tar åt oss av kritiken och ska fundera över om vi kan ändra konceptet till nästa år, säger han.

Men från arrangörernas sida menar man också att några av de vuxna som deltog i äggjakten själva bidrog till att godiset inte räckte till alla.

– En del trängde till och med undan barnen och skulle bara fram för att plocka åt sig. Meningen var att detta skulle bli en rolig sak för barnen, säger Richard Frostdahl, som sammantaget ändå är nöjd med dagens äggjakt.

– Det blev en enorm succé och dessvärre kan man aldrig göra alla nöjda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.