Foto: SVT

Barnfamilj pistolhotades – man döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två män döms vid Blekinge tingsrätt efter att ha försökt pressa en familj i Ronneby kommun på pengar. Familjen skulle ha barnkalas när männen ringde på dörren och riktade en pistol mot dem.

En av männen, som är i 35-årsåldern, menade att pappan i familjen var skyldig hans morbror pengar och krävde att få 20 000 kronor. Efter att mannen och hans morbror lämnat bostaden ska de även ha ringt upp familjen för att pressa dem på pengar. Samtalet med hoten spelades in och där hörs männen prata om det vapen som de haft med sig till bostaden.

Männen greps senare under kvällen.

Båda männen döms till försök till grov utpressning. Mannen i 35-årsåldern döms till skyddstillsyn och den andra mannen som är i 55-årsåldern döms till 10 månaders fängelse. Tillsammans ska de betala skadestånd på 80 000 till den drabbade familjen.

Även pappan i barnfamiljen döms i ett annat mål som rör olaga hot, där han ska ha hotat en av utpressarna vid ett tidigare tillfälle. Han döms till villkorlig dom och dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.