Medger RUT-transaktionerna. ”Pengarna gick till löner”, säger företagaren när SVT Nyheter Blekinge konfronterar honom med uppgifterna. Foto: SVT

Bedrägerimisstänkt företagare ansöker om konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Företaget fuskade systematiskt med rut-avdrag och struntade i lagar och regler för anställda – nu ansöker Blekingeföretagaren om konkurs.

SVTs granskning av Blekingeföretaget kunde visa ett omfattade fusk med rut-avdrag, samt hur personal – som i huvudsak var skattesubventionerad från Arbetsförmedlingen – utnyttjades av arbetsgivaren. Lagar och regler kring arbetstider och semester följdes inte och anställda blev också lurade på sina rut-avdrag.

Utreds av flera myndigheter

Företaget, vars officiella affärsidé var att utföra städ- och flyttjänster i utbyte mot antikviteter och begagnade föremål från dödsbon eller tömningar, har lagt ner sin verksamhet – och nu har Blekingeföretagaren försatt bolaget i konkurs.

Företagaren har sedan tidigare blivit polisanmäld och utreds för grovt bedrägeri. Även Skatteverket, Kronofogden och Arbetsförmedlingen utreder Blekingeföretagaren.

Blekingeföretagaren vill inte kommentera konkursen i nuläget utan hänvisar till sin advokat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fusk med rutavdragen

Mer i ämnet