Bert-Inge Storck från Karlshamn såg hur poliserna rusade in i gallerian vid knivdådet i Manchester. Foto: Privat/TT

Bert-Inge från Karlshamn var 50 meter från knivattacken i Manchester

Uppdaterad
Publicerad

Karlshamnsbon Bert-Inge Storck och hans sällskap tittade i butiker i shoppingcentret Arndale i Manchester när plötsligt vakter och poliser rusade fram.

– ”You must go away”, sade de. Det gick så fort, säger Bert-Inge Storck till SVT Nyheter Blekinge.

Det var vid lunchtid som polisen larmades till shoppingcentret Arndale i Manchester efter att en man ska ha attackerat flera personer med kniv. Tre personer skadades, enligt nyhetssajten The Guardian.

I gallerian befann sig Bert-Inge Storck från Karlshamn med sitt sällskap, då flera vakter och poliser rusade fram.

– De var väldigt snabba och sade till oss att gå ut. Jag måste hedra polisens insats, de var väldigt bra organiserade, säger Bert-Inge Storck, som några timmar efter attacken befinner sig på sitt hotell i Manchester.

Skyndade sig ut

Sällskapet följde polisens instruktioner och skyndade sig ut från gallerian där massor av besökare samlades.

Bert-Inge Storck såg aldrig dådet eller gärningsmannen men insåg efteråt att han bara var 50 meter ifrån platsen där knivattacken inträffade.

– Det känns overkligt på något sätt. Man börjar tänka på vad som kunde ha hänt, säger Bert-Inge.

Utreds av antiterrorgrupp

En man i 40-årsåldern har gripits för attacken. Polisen skriver i ett uttalande att man i dagsläget inte utesluter något motiv och att polisens antiterrorgrupp leder utredningen, uppger The Guardian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.