Foto: TT

Bert Karlsson vinner ny miljontvist – Sölvesborg får betala

Uppdaterad
Publicerad

Sölvesborgs kommun vägrade betala för placeringen av ensamkommande barn på Hanöhus i Sölvesborg. Men Bert Karlsson, som drev asylboendet, stämde kommunen. Nu får han miljonbelopp av kommunen.

Under åren 2015-2017 placerades ett stort antal ensamkommande flyktingar på Hanöhus, som då drevs av Bert Karlssons företag Jokarjo AB. Men kommunen vägrade betala för alla placeringar, med motiveringen att flera av dem skulle ha placerats på andra ställen i landet.

Bert Karlsson valde att stämma kommunen på 2,6 miljoner kronor – och nu har en förlikning uppnåtts som innebär att kommunen betalar ut merparten av pengarna, rapporterar BLT.

Totalt ska kommunen nu betala 2,2 miljoner kronor.

I februari tilldömdes Bert Karlsson 2,7 miljoner kronor av Karlshamns kommun för en liknande tvist rörande placeringar på Guö Värdshus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.