Flygledartornet i Kallinge. Foto: Arkiv

Beskedet: Behåller antalet flygavgångar i Kallinge

Uppdaterad
Publicerad

Det är framför allt affärsresenärerna som har försvunnit från flyget. Men siffrorna för inrikesflygets passagerarstatistik kommer inte att påverka antalet flygavgångar till och från Blekinge, än så länge.

Det beskedet lämnade Swedavia  under tisdagen, tillsammans med flygbolagen BRA och SAS under ett informationsmöte med länets politiker, tjänstemän och företagare, skriver BLT.

Ronnebys kommunalråd Roger Fredriksson (M) säger till tidningen att han är lättad över beskedet över att antalet avgångar förblir de samma i Kallinge.

– Man kan inte luta sig tillbaka i den här frågan. Vi måste fortsätta arbetet med att få till mötesspåret och tågstopp vid flygplatsen. Det finns inga infrastruktursplaner i dag som löser Blekinges behov av både flyg och tåg.

Presenterade lösningar på miljöfrågan

Roger Fredriksson, (M) kommunalråd i Ronneby. Foto: SVT

Roger Fredriksson (M) tycker att det är felaktigt att peka på flyget som den stora miljöboven. Under mötet presenterades intressanta dragningar om flygbolagens arbete med miljöfrågan, menar han.

– De gör verkligen sin läxa och har intressanta lösningar som till exempel att köpa till biobränsle som blandas med det vanliga flygbränslet och på det sättet minska utsläppen, säger han till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.