Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mörrum Hockey kallade till presskonferens under tisdagseftermiddagen. Besparingsgruppen har lämnat förslag till styrelsen om att bryta tränarkontraktet. Foto: SVT/Jerker Hagman

Besparingskravet från Mörrums Hockey: Vill bryta tränarkontraktet

Uppdaterad
Publicerad

Besparingsgruppen, som försöker rädda den krisande föreningen Mörrum hockey, vill bryta Thomas Engmans tränarkontrakt. Det beskedet kom under en presskonferens på tisdagseftermiddagen.

– Vi kommer inte kunna möta hans krav på ekonomisk ersättning från föreningens sida, säger Ronny Mattsson som ingår i klubbens besparingsgrupp.

Gruppen informerade spelarna tidigare under dagen, att det föreslås att Thomas Engman lämnar som tränare – innan hans kontrakt har löpt ut, i april 2024.

– Vi kommer inte kunna fullfölja det avtalet om vi ska klara den här situationen ekonomiskt, säger Mattsson.

”Finns intresse”

Besparingsgruppen menar att föreningen inte kan bära nuvarande kostnad för tränaren och samtidigt betala skatteskulden på 1,4 miljoner kronor, som ska vara avbetald om ett år.

Engman fick ett erbjudande som han ska ha tackat nej till. Nu är det upp till styrelsen att fatta beslut i frågan. Besparingsgruppens plan är att i framtiden ha en lägre avlönad tränare.

– Det finns folk som anmält intresse.

Innan jul fick Engman även lämna som sportchef för klubben.

Hör mer om besparingsgruppens besked i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.