Jändelskolan utsattes åter igen för skadegörelse under natten till torsdagen. Foto: Privat

Efter flera fall av skadegörelse: Jändelskolan ska kamerabevakas

Publicerad

Efter flera fall av skadegörelse de senaste åren på Jändelskolan i Jämjö, som har Karlskrona kommun ansökt om att få kamerabevaka skolområdet nattetid. Nu är det klart – Datainspektionen beviljar. Nu ska 14 kameror sättas upp snarast.

I somras skickade Karlskrona kommun in en ansökan om att få kameraövervaka Jändelskolan i Jämjö. De senaste två åren har kommunen betalat cirka 250 000 kronor för att åtgärda all den skadegörelse som varit på skolan, bland annat flera typer av klotter, som SVT tidigare rapporterat om.

Nu har Karlskronas säkerhetschef fått svar från Datainspektionen, som godkänner kameraövervakning med 14 kameror på skolans område, skriver Sydöstran.

– Målsättningen är att sätta upp kamerorna så snart som möjligt, säger Anders Wiklander, säkerhetschef på Karlskrona Kommun till tidningen.

Enligt beslutet ska skolan övervakas kvälls- och nattetid.

Nedan följer ett klipp från en tidigare klotterattack på skolan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.