Beslut om vad som händer med lokalen i Kungsmarken dröjer tills efter sommaren. Foto: SVT

Efter konkursen: Öppning för ny verksamhet på Panncentralen

Publicerad

Efter att Folkets husföreningen på Panncentralen försatts i konkurs står lokalen i Kungsmarken tom.

Om lokalerna kommer fyllas med liknande verksamhet eller användas till något helt annat är oklart – och besked dröjer tills efter sommaren.

Folkets husföreningen på Panncentralen i Kungsmarken försattes i konkurs i april efter en lång tid av ansträngd ekonomi.

Lokalen, som ägs av det kommunala bolaget Affärsverken, har sedan dess varit stängd och konkursförvaltaren ser nu över om det finns någon köpare av inventarierna.

– Jag har fått indikationer på att det finns intressenter som vill se någon liknande verksamhet i Panncentralen framöver, säger Per Swahn, konkursförvaltare.

”Måste vara en seriös part”

Men enligt Affärsverkens vd Anna Wallin dröjer ett beslut om vad som ska hända med lokalen.

– Vi kommer inte ta något beslut innan semestrarna. Vi har fört diskussion med en grupp ideella intressenter som vill verka för att det ska vara en liknande verksamhet. Vi har inte sagt nej till det men vi tar upp en ny dialog när lokalen är tömd.

Enligt Wallin kan lokalerna att komma användas till annat.

–  Vi är positiva till att föra en dialog om lokalen och jag ser gärna att vi bidrar till något gott i samhället. I så fall måste det vara en seriös part. Sedan får man inte glömma att det inte är anpassat för uthyrning utan lokalen är byggd för vår verksamhet, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Misstänkta bedrägerier, styrelseavhopp, en sjörövarsatsning som inte blev av. Det är några av delarna i SVT Nyheters granskning. Se sammanfattningen i klippet ovan. Foto: TT och SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet