– Vi har gjort en utflyktsguide så att folk ska kunna upptäcka ställen de tidigare inte varit på, säger Maria Strand, tf funktionschef på länsstyrelsen i Blekinge. Foto: Henrik Friberg

Naturreservat coronasäkras efter besöksinvasion

Publicerad

I ”hemestertider” har Blekinges naturreservat blivit populära besöksmål. Nu har länsstyrelsen börjat coronasäkra de mest besökta platserna.

Pandemin har gjort att allt fler har hittat ut i naturen på sina semestrar. Bra, tycker länsstyrelsen, men nu pågår ett arbete att lokalisera de populäraste platserna och coronasäkra dem.

– Fågeltornet här på Torhamns udde är ett sådant ställe som kan bli lite trångt om det är mycket folk, säger Maria Strand, tf funktionschef på länsstyrelsen i Blekinge.

Corona i Blekinge

Sätter upp skyltar

I Blekinge finns över hundra naturreservat och skyltar med information om corona har satts upp i 25 av dem.

Nu försöker länsstyrelsen och Naturum att sprida ut besökarna genom att få upp folks ögon för de mindre populära reservaten.

– Vi har gjort en utflyktsguide så att folk ska kunna upptäcka ställen de tidigare inte varit på, säger Maria Strand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet