Anette Gullming hade fått pengar från kyrkans fonder. Nu är de försvunna. Foto: Privat och TT

Bestals på gruppboendet under julen

Publicerad

Julhelgen blev en tragedi för Anette Gullming i Karlskrona som bestals på 3.200 kronor på det kommunala gruppboendet, som hon bor på.

Hon hade firat jul med anhöriga, men när Anette Gullming kom hem till gruppboendet upptäckte hon att hon blivit bestulen. Alla hennes kontanter hade stulits från hennes värdeskåp, och nu är hon omtumlad och besviken efter det som hänt.

– Jag hade pengarna i ett kuvert och det var borta. Pengarna skulle gå till sommaraktiviteter, säger hon.

Det var på annandag jul som en anställd upptäckte att 3.200 kronor hade stulits från skåpet.

– Det var fondpengar från kyrkan och en bank som jag fick i början av december efter att ha sökt ekonomiskt stöd från fonder. Nu är jag jätteledsen eftersom jag tänkt använda de här pengarna till marknader, utflykter och konserter som gruppboendet anordnar på somrarna, nu kanske jag inte kan följa med på dem, säger Anette Gullming.

Stölden har polisanmälts, och kommunen har även startat en internutredning.

– Det som har hänt Anette är förskräckligt, och det är också förskräckligt för oskyldig personal. Vi ska påbörja en lex Sarah-utredning för att se att våra rutiner har följts och att det inte finns några brister i rutinerna, säger Per Myrbeck, tf chef på funktionsstödsförvaltningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer