Räddningstjänsten och polisen ryckte ut till en bilbrand som misstänks vara anlagd i Ronneby. Foto: TT

Bilar brann i Ronneby i natt

Uppdaterad
Publicerad

En bil började brinna i Ronneby i natt och elden spred sig till en husbil som stod parkerad bredvid. Polisen misstänker att branden var anlagd och efterlyser nu vittnen till händelsen.

Det var kvart i tre natten till onsdagen som larmet kom om en brand i en personbil på Övre Brunnsvägen i området Persborg i Ronneby. Räddningstjänsten gjorde en utryckning till platsen och släckte elden som också spridit sig till en husbil som var parkerad bredvid.

Efterlyser vittnen

Polisen misstänker att branden var anlagd men har ännu inte gripit någon eller några personer för brottet. Polisens inre befäl i Karlskrona efterlyser nu fler vittnen till händelsen och vädjar därför till allmänheten om att alla som har sett något i samband med branden ska höra av sig och berätta om sina iakttagelser.

Senast det var misstänkt anlagda bilbränder i Ronneby var i augusti när sex bilar brann på en parkering i området Hjorthöjden. Kommunen beslutade då att anlita väktare för att bevaka utsatta parkeringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.