Biljakt utanför Kallinge – efterlyst försökte köra ifrån polisen

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot lördagen försökte en man köra ifrån polisen mellan Kallinge och Tving. När polisen fick stopp på bilen visade det sig att mannen var efterlyst då han inte infunnit sig i tid till ett fängelsestraff.

När polisen skulle utföra en rutinkontroll på ett fordon under natten till lördagen försökte föraren köra ifrån polisen. Efter en kortare biljakt fick polisen stopp på bilen på en skogsväg mellan Kallinge och Tving. Föraren visade sig vara en för polisen väl känd person som förekommer med flera punkter i belastningsregistret och är även efterlyst för att inte ha infunnit sig i tid till ett fängelsestraff.

Mannen saknade även körkort och är nu misstänkt för grov olovlig körning, rattfylla och drograttfylla. Han kommer att förhöras under lördagen innan han överlämnas till häktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.