Camilla Asp, som nu blir tillförordnad generaldirektör, har arbetat som avdelningschef på MSB sedan 2016. Foto: MSB/TT

Bleking tar över MSB efter Eliasson

Publicerad

Det blir en bleking som tar över efter Dan Eliasson. Camilla Asp är nämligen från Sölvesborg och tar nu efter den massiva kritiken mot Eliasson över som tillförordnad generaldirektör för MSB.

Camilla Asp har arbetat som avdelningschef på MSB – med säte i Karlstad – sedan 2016. Hon har under denna tid suttit med i MSB:s ledningsgrupp och leder myndighetens arbete med att utveckla krisberedskap och civilt försvar.

Asp blir nu tillförordnad generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, efter att det under gårdagen stod klart att MSBs generaldirektör Dan Eliassons avgår. Detta efter massiv kritik mot att han genomförde en flygresa till Kanarieöarna över nyår.

– MSB har viktiga uppdrag och väldigt duktiga medarbetare som vill fortsätta göra ett bra jobb. MSB är en robust organisation som kommer att fortsätta att hantera pandemin och dess konsekvenser, och som har beredskap för att kunna hantera andra händelser. Vi har också andra viktiga uppgifter under 2021 inom exempelvis räddningstjänst, cybersäkerhet, krisberedskap och civilt försvar, säger Camilla Asp i ett pressmeddelande.

Camilla Asp är uppvuxen i Sölvesborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer