Polisen gjorde på måndagskvällen en utryckning till ett inbrott på BTH. Foto: SVT/Erik Alfredsson

Inbrott på Blekinge Tekniska Högskola – datorer stulna

Uppdaterad
Publicerad

Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona har haft inbrott. Polisen gjorde en utryckning till platsen för att söka efter personer som stulit datorer.

Det var på vid kvart över nio på måndagskvällen som larmet kom om ett inbrott hos Blekinge tekniska högskola i Karlskrona. Personen som slog larm meddelade polisen att flera gärningsmän lämnat högskolans lokaler, lastat in datorer i en bil och försvunnit från platsen.

– Exakt hur många datorer det rör sig om kan jag inte svara på, men det är mer än två, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Ingen misstänkt

Polisens bedömde initialt att gärningsmännen tagit sig in genom att krossa ett fönster. Under måndagskvällen sökte polisen personerna och fordonet som setts lämna högskolans område.

Under tisdagsmorgonen är ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.