Foto: Amir Nabizadeh/TT

S i Blekinge vill se Magdalena Andersson som ny partiledare

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Blekinge har nu gjort sitt val. Under måndagskvällen stod det klart att distriktet nominerar Magdalena Andersson som ny partiledare efter Stefan Löfven.

Under måndagskvällen meddelade Socialdemokraterna i Blekinge att de beslutat att nominera finansminister Magdalena Andersson till uppdraget som partiets nya ordförande efter Stefan Löfvens avgång.

– Blekinges medlemmar har fått chansen att diskutera frågan och det har förts i alla våra arbetarkommuner. Det finns en stor enighet kring Magdalena Andersson bland Blekinges medlemmar och samstämmigt tycker man att det är en kompetent och väldigt bra kandidat. Jag känner mig stolt över att vi har haft en gedigen process i vårt partidistrikt, säger distriktsordförande Heléne Björklund i ett pressmeddelande.

Under kvällen nominerades Andersson även av Gotlands S-distrikt. Därmed har samtliga 26 partidistrikt nominerat henne till posten.

Partiordförande väljs under kongressen i Göteborg i början av november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.