Blekingekrögare omhäktad – misstänks driva knarkfabrik

Publicerad

En av de två Blekingekrögare som misstänkt ha bedrivit en storskalig knarkfabrik i Blekinge har omhäktats. Den andre misstänkte mannen ska begäras omhäktad senare i augusti, rapporterar P4 Blekinge.

Tingsrätten i Uppsala omhäktade på torsdagsförmiddagen en av Blekingekrögarna som misstänks för grova narkotikabrott, rapporterar P4 Blekinge.

Den omfattande narkotikahärvan nystades upp i början av maj när två män hemmahörande i Uppsalatrakten stoppades med fem kilo amfetamin i bilen. Männen häktades misstänkta för grovt narkotikabrott och spåren ledde snart vidare till de två krögarna i Blekinge. I mitten av maj slog polisen tillsammans med tekniker i skyddsutrustning från Nationellt forensiskt centrum till mot en av männens restauranglokaler.

Utredarna misstänker att Blekingekrögarna framställt och sålt hundratals kilo amfetamin.

I mitten av juni avslöjades även en knarkfabrik i Norrbotten  som har koppling till Blekinge. Enligt åklagare är narkotikafynden sammanräknat några av de största som har gjorts i Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt knarkfabrik

Mer i ämnet