Foto: TT

Blekingepolitiker döms för våldtäkt – får fängelse i två år

Uppdaterad
Publicerad

En politiker i Blekinge, som fram till nyligen hade flera tunga förtroendeuppdrag, dömdes i dag till två års fängelse för våldtäkt, misshandel och ofredande.

Händelserna ska ha skett hösten och senhösten 2018 – samtidigt som mannen var en profilerad politiker med flera tunga förtroendeuppdrag i sin hemkommun. Enligt åtalet ska mannen ha våldtagit kvinnan genom att hålla fast henne och därefter ska han ha fört upp sina fingrar i hennes underliv.

Vid ett annat tillfälle ska han ha misshandlat kvinnan genom att dra henne i håret och armarna och släpa henne över golvet.

Politikern åtalas även för ofredande, då han ska ha skickat flera meddelanden med kränkande och nedsättande innehåll till kvinnan.

Mannen har hela tiden nekat till brott, men tingsrätten skriver i sin dom att de bedömer offrets berättelse som trovärdig.

Kort efter att misstankarna blev kända valde mannen att lämna det parti han haft förtroendeuppdrag för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.