Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Blekinges nya landshövding har utsetts av regeringen

Uppdaterad
Publicerad
Nu står det klart vem som blir Blekinges nya landshövding och tar över efter Berit Andnor Bylund. Regeringen har utsett Sten Nordin som tidigare varit bland annat moderat riksdagsledamot.

Den 1 oktober tillträder Sten Nordin som ny landshövding i Blekinge län. När regeringen utsåg honom tackade han ja direkt.

– Jag tycker det ska bli väldigt roligt. Det är ett viktigt och spännande uppdrag att vara landshövding och det är ett brett uppdrag som man har från regeringen. Det handlar ju om hållbar utveckling, livskvalitet för Blekingeborna och vad som ryms där under, säger Sten Nordin.

Till och med 31 januari 2021 gäller hans förordnande som landshövding och chef för länsstyrelsen.

”Ska bli roligt och spännande”

Sten Nordin är född 1956 och var borgarråd i Stockholms stad 1994–2006 och riksdagsledamot  2006–2008. Åren 2008–2014 var han finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

Har du någon koppling till Blekinge?

- Nej det har jag inte men jag tycker det ska bli jätteroligt och spännande Mitt eget intryck är att många ofta öppnar med meningen ”det är ju så vackert där” och det ser både jag och min fru fram emot, säger Sten Nordin.

Flera utmaninger

I slutet av september går flyttlasset till Blekinge och Karlskrona för att börja den första arbetsdagen på måndagen i början av oktober.

– Jag ser fram emot att ha ett nära samverkan med lokala politiker och näringslivet och andra aktörer och organisationer. Jag har förstått att det är aktuellt i Blekinge, liksom andra ställen i Sverige, att få nyanlända att komma in i det svenska samhället och att det är svårt med bostäder, säger Sten Nordin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer